Mire figyeljünk a gyepápolás során?

gyepápolás

A kerti pázsitról azt mondják, hogy kevés karbantartást igényel. Hiszen az erdőben senki sem nyírja a füvet és senki sem öntözi a virágokat, mégis gyönyörűen nőnek. A mesterséges otthoni fűkeveréket igényes magokból állítják össze. Ezért a megfelelő gyepápolás elengedhetetlen! Ehhez elsősorban a rendszeres öntözés a fontos. Milyen gyakran kell öntözni a pázsitot? A gyepet a legjobb este vagy kora reggel karbantartani és öntözni. Napközben, különösen erős napsütésben a víz gyorsabban elpárolog és a növényeknek nincs idejük felszívni a nedvességet.

A nedvesség az éjszaka folyamán mélyen behatol a talajba, így a növények gyökerei kellőképpen telítődnek. A gyepápolásnál figyelni kell arra, hogy az öntözés ne tegyen kárt a szárakban és a növények körüli talaj ne mosódjon el. Az, hogy mennyi a megfelelő mennyiségű víz, a talajtól, az előző öntözés időpontjától és az időjárástól függ. A pontos öntözési arány meghatározása problémás. Gyepápoláskor öntözzük bőségesen a füvet, de ne várjuk meg, amíg tócsák keletkeznek.

Könnyen használható locsoló rendszer

Amikor energiát, időt és pénzt fektetünk a kertünk szépítésébe, ne feledjük, hogy a talajnak és a növényeknek rendszeres és időben történő öntözésre van szükségük. Ezt a locsoló rendszer hivatott elérni. Bizonyított tény, ha a növényeket napközben öntözzük, gyorsan lehűlnek, valamint a levegő és a víz közötti hőmérséklet különbség károsan hat rájuk. Ezért jobb, ha ezt reggel vagy este végezzük el. Kézi öntözéssel sem lehetséges az egész területet egyenletesen öntözni.

Ebben a tekintetben a locsoló rendszer előnye a diszkrét működés, ami automatikusan és akkor történik, amikor szükség van rá, ráadásul a növényfajoknak megfelelően. A modern kerttervezés szerves része az automata öntözőegység telepítése, mivel ez emeli az egész projekt presztízsét és kényelmét, biztosítja a növények könnyű ápolását, hosszú ideig megőrzi a kerttervezők munkáját. Az automata locsoló rendszer pozitívuma, hogy a vizet egyenletesen oszlatja el a teljes öntözött területen és egyedi program állítható be egy adott növénytípushoz vagy gyephez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük