Hogyan válassz autószervizt, ha szorít az idő?

Szerencsések, akiknek adatott elegendő hosszúságú idő arra, hogy megkeressenek, felkutassanak egy olyan szervizt, netán magánszerelőt, akiről kiderült azóta, hogy megbízható eléggé. És nem kell helyette sosem újat keresni, mert elrontott valamit. Olyan szerelőről beszélek, aki minden esetben helyt állt, mindig korrekt volt, sosem húzott le, és még sorolhatnám.

Én a Métához járok, akiknek a webcíme: www.metaautoszerviz.hu. De az autószerviz jó, ha közel van, így sajnálhatják, akiknek nem elérhetők pont ők helyileg, viszont rajtuk tudom szemléltetni talán a legjobban, milyen legyen, amit keressünk…

Kezdésnek rögtön megteszi a jó netes jelenlét. Nézzétek meg az oldalukon, hogyan is néz ki egy kulturált szerviz, de hagyok időt elgondolkodni, hogy mit vesztek még észre… Ha visszatértetek közben, kíváncsi vagyok, vajon hányatoknak tűntek fel az alapos leírások mellett, a mostanra elképesztően nagy blogrovaton belüli cikkek, illetve azok valóban hatalmas mennyisége és változatossága. Mióta csinál valamit kitartóan az adott szervizcsapat? Mióta elhivatottak kellően, és mióta nem lankad semmiben a lelkesedésük?

Nos, a Méta autószerviz blogja szinte már minden területet lefedően rendelkezik cikkekkel. Már mindenre kitértek lassan, de, persze ahogy fejlődik ez a terület, és színesedik az autók világa, úgy folytatódik tovább ez a tendencia. A Méta autószervizt ajánlhatnám a személyes tapasztalok miatt is. A gyorsaságuk miatt, az olyan lehetőségek miatt, mint az abroncstárolás, ha rendszeresen ezért vinnénk a kocsit egyazon szervizbe, a mindenkor pontos tájékoztatás és számlaadás miatt is. Vagy épp a jó netes felület miatt, ami mindenre használható, vagy persze mondhatnám, hogy ők a legjobbak a mindenkor jól működő kocsik miatt. Amiket eddig használtam, és amiket többnyire mindig ők javítottak nekem. Vagy készítettek fel műszakira, egyebekre… Én mégis egy másik utat választok!

Van például ebben az adott blogban pont egy „A kiváló autószerviz 3 legfontosabb ismérve” című írás, ami újfent csak az elhivatottságot tükrözi. A puszta léte is! Leírnak olyan dolgokat, amikhez aztán mindenek felett tartaniuk kell magukat, máskülönben ciki lenne a helyzet, amibe így kerülnek. Nincs igazam? Nos, azt írják első körben, hogy kell a megfelelő felszereltség a szervizbe. Egyszerűen ez is egy olyan dolog – teszem hozzá magam –, amihez idő kell. Megfelelő méretű helység, mindenféle eszközzel, hisz egy autó ezerféle módon elromolhat. Ők azt írják, a szerszámok és a speciális eszközök hiánya semmivé teszi a szerelő hatékonyságát. Ezért kell az idő, hogy mindenből akadjon előbb-utóbb, ami csak kellhet… Gondolni kell a hagyományos dolgok mellett autódiagnosztikai eszközök beszerzésére is! Megint csak én teszem hozzá: mára már még inkább meghosszabbodott a fontos dolgok listája, hisz nagyon magas fokra fejlődött az autók működése. Ma már kell a hibakódkiolvasás és ilyenek, nem lehet csak úgy a csavarkulccsal, vagy hasonlóval nekiesni a kocsinak…

Hatásfokmérők – ma már ilyenek is vannak, bizony. Tudja ezt egy átlag autófelhasználó? Nem mindenki, így mindenképp király a metaautoszerviz.hu gyűjtése ebben a cikkben! A lengéscsillapítók, fékek állapotát ma már mind fel lehet mérni ilyen eszközökkel, hatásfokmérő berendezésekkel, és természetesen a Métánál ezekből nem lesz hiány. Szerintem végsősoron ezért is említenek mindent ilyen magabiztosan és büszkén. Sokféle speciális probléma lehet egy autóval, szóval minél több ilyen dolog elkellhet a javításhoz, karbantartáshoz, ami nekik már van.

A második pontban említik, hogy persze kell a jó szerelő! Hisz ahogy az előbb írtam, hogy a szerelő mit sem ér az eszköz nélkül – de nyilván ez fordítva is igaz! És a jó szerelő, alapvetően a tapasztalt szerelőt jelenti. Tapasztalat pedig szintén az idővel keletkezik, ezért én úgy képzelem el, a Méta is elég jó foglalkoztató lehet, hisz a jó munkaerőt meg kell tartani. Anélkül baj van. Éveken keresztül csiszolódik a szerelő és szív magába minél több tudást – szintén egy kellemetlen helyzet lenne, hogyha ezek után, hogy beérett, nem használná ugyanott fel a tudását. A Métánál feltűnt, hogy koncentráltan viselkedő, alapvetően nyugodt arcok vannak, akik amúgy már tök jól kommunikálnak. Biztos vagyok benne, hogy ez egy olyan hely, ami régóta pontosan kidolgozott koncepcióval viszonyul az ügyfelekhez – bár azt is hozzáteszem, hogy nekem mindig gyorsan ment mindenféle ügyintézés ott. Mindent pontosan, időre megcsináltak, és nem raboltak az életemből órákat, még összesen értve sem. (Az megint egy plusz infó, hogy pont az ő blogjukat olvasva tanultam meg, hogy micsoda felelőtlenség tönkretenni a kocsit azzal, hogy nem vizsgáltatjuk soha át csak úgy, és már csak valaminek a teljes elromlásakor megyünk a szervizbe…)

Szóval, ők említik, hogy sokan náluk nem ma kezdték ezt a dolgot, és ez nagyon-nagyon megnyugtató! Mivel ők márkafüggetlen szerviz, a látókörük is szélesebb. Továbbá így, egy autóváltásnál is mindig szívesen fogadnak újra, legyen szó bármilyen négykerekűről. És áttérnek a következő, harmadik pontra is: a garancia, amit már említettem. Mindig úgy kulturált, ha az ember a munkájára garanciát vállal. Újfent az én teóriám következik: ez jó ügyfélcsalogató is, mert magabiztosságot sugároz. Náluk is, és ezt támasztja alá minden, ami velem ott történt: egy már orvosolt problémával nem kell soha újra jelentkezni. Amit ők megcsinálnak, az meg lesz csinálva – hogy ilyen egyszerűen, de lényegre törően fejezzem ki magam. Ezután bevállalják a szlogent, hogy ők a „magabiztosság szinonimája”. És én ezzel tökéletesen egyetértek, pedig elég szigorú vagyok ilyen téren. De tényleg az van, hogy amikor kocsit vettem, vihettem hozzájuk, hogy korrekten felvilágosítsanak mindenről vele kapcsolatban. Olyan apró hibákat vettek észre, amik nekem sosem tűntek fel, és állítom, hiába szereti valaki annyira az autókat, hogy eléggé ismeri is őket mostanra, ilyesmiket nem szúr ki más, csak a tapasztalt szerelő… És ez most csak a tapasztalat, még csak nem is a speckó eszközökről beszélek, amikből szintén csak nekik van elegendő és mindenféle.

Azt is dicsérném még bennük, hogy sosem szálltak el itt a költségeim, pedig tényleg volt már, hogy felajánlottam a családban is, hogy a szüleim régóta féltett, de azért már nagyon öreg autóját is ide hordom. Meg volt már több kocsim is… Mindegyikre ők adták az áldásukat megvételkor, és utána mindet ők tartották karban. Mégis, egyszer sem fordult elő, hogy valamit úgy benéztek volna, hogy a felújítása, javítása sokkal drágábbá vált volna! Ezt ti el tudjátok mondani bárkiről? Nem mindig az a tapasztalás, hogy egyszer elkezdődik a javítási spirál és a költségeknek aztán soha sincs vége? Nos, a Méta szervizében valahogy ezt mindig megoldották. Hiába volt már náluk nagyon öreg autónk, valahogy mindig minden rendszerben volt tartva, ha tartósan hozzájuk vittük a verdát. Bármelyiket és bármilyet. Ez a legjobb autószerviz, és ez az a hely, aminek minden egyes aloldalát érdemes olvasgatni, ha a témán belül érdekel minket valami! Ti is ilyen szervizt keressetek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük