Unicum a minőségi likőr

unicum

Többen kedveleik az inkább kesernyésebb, markánsabb ízvilágú likőröket. Nekik megfelelő alternatíva az Unicum. Ennek a prémiumkategóriás italnak ma már többféle változata is elérhető. Alapvetően elmondható, hogy a tökéletes minőségű alapanyagok dupla tölgyfahordós érlelésen mennek keresztül, mire elnyerik a végső aromájukat.

Az első lépes azonban a kivonás és a desztillálás. A keserű, száraz jellegű likőrt aperitifként szolgálják fel általában. Közel 40 féle különböző növény felhasználásával készül, amelyek a világ minden tájáról érkeznek. A pontos recept azonban titkos. Az Unicum recept másolata a Pannonhalmi Apátságban van letétbe helyezve. Az ital 1883-ban került forgalomba, a maihoz igencsak hasonló palackban, keresztes címkével.

A cég 1899-ig jogdíjat fizettet a Magyar Vöröskeresztnek a logó használatáért, majd elkerülve a kiadásokat és az esetleges jogi vitákat, a piros keresztet aranyszínűre cserélték. A háttér pedig piros színt kapott. Az Unicum nem tartalmaz semmiféle mesterséges ízfokozót és tartósítószert sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük