Stresszkezelési technikák a lelki gondokra

stresszkezelési technikák

A mai világban gyakran túlterheltek vagyunk a számtalan napi feladat, kötelezettség és a környezet által támasztott követelmények miatt. A stresszkezelési technikák ismerete pedig nem az első lépés. Legelőször fontos, hogy megtanuljuk felismerni azokat a helyzeteket, amelyek stresszelnek és túlterhelnek minket. Ez a „népbetegség” minden embernél egyéni tüneteket mutat. Egyesek ingerlékenyebbek vagy dühösebbek, míg mások álmatlanságra, fejfájásra vagy emésztési problémákra panaszkodnak.

A kiváltó okok lehetnek többek között a munka, a kapcsolatok, a pénzproblémák vagy az egészség. Ha azonosította a tünetek okát, elkezdheti a stresszkezelési technikák alkalmazását. A jelek és tünetek különböző szinteken jelentkezhetnek. Kognitív szinten a figyelem- és koncentrációs zavarok. Érzelmi szinten a szomorúság és magányérzet, szorongás, megértés hiánya, erős hangulatingadozás. A harmadik esetben már fizikai reakciók, mint energiahiány és negyedik szinten már viselkedési reakciók is lehetnek. Ekkor mindenképpen be kell vetni a stresszkezelési technikákat!

A vércsoport meghatározó gyorsteszt végre használható

A kutatók azt állítják, hogy kifejlesztettek egy olcsó és egyszerű tesztet, amivel másodpercek alatt, szinte tökéletes pontossággal meghatározható a vércsoport, ez az újítás segíthet a betegek vércsoportjának meghatározásában távoli helyszíneken vagy „konfliktushelyzetekben”. Az új, vércsoport meghatározó gyorsteszt csupán 30 másodperc alatt képes megállapítani, hogy az illető A, B vagy O vércsoportú és körülbelül 2 perc alatt teljes részletességgel meghatározza a vércsoportot.

Ez lehetővé teheti a gyorsabb intézkedést a biztonságos vérátömlesztés vagy szervátültetés biztosítása érdekében. A hagyományos vércsoport meghatározó teszt 10 és 20 perc közötti időt vesznek igénybe. Más, újabb technológiák ezt az időt 5 perc alá csökkentették. Mostanáig a kutatók nem voltak képesek a vércsoport meghatározásának kétlépcsős folyamatát egyetlen gyors, egyszerű műveletté összevonni. A vércsoport meghatározó gyorsteszt végre megérkezett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük