Az áramszerelés segédeszköze az érvéghüvely

érvéghüvely

A villanyszerelést tanulni vágyók száma az elmúlt években csökkenő tendenciát mutat, ezért nagyon nehéz megfelelő szakembert találni, akinek minden fortély a birtokában van. Ha nincs tisztában még az érvéghüvely fogalmával sem, nem várhatjuk el a megbízható problémamegoldást sem. A vezetékezés egy laikusnak érthetetlen folyamat, de nagy segítséget ad hozzá az érvéghüvely megléte. Fő feladata a vezető elkötésének megakadályozása, valamint az egyes sodratok védelmét is segíti.

Alkalmazásához elengedhetetlen kellék az érvéghüvely fogó. Legfontosabb előnyei között szerepel az érintkezésbiztonság megalapozása, valamint a biztonságos összeköttetés. Szabványokkal biztosítják a folyamatos minőséget, amelyek 4 félék lehetnek, ezeknek leginkább a Phoenix Contact felel meg. Krimpelő fogóval is rendelkeznek, amivel könnyebben megy a munka. A krimpelés kifejezés megfejtéseként érdemes tudni, hogy olyan présfogókról van szó, ami legtöbb esetben teljesen egyedi és adott csatlakozófajtához való.

A 2.1 HDMI kábel a legújabb generáció

A HDMI rövidítéssel ellátott kábeleket többcsatornás hang- és képátvitelre tervezték, ami megvalósul egyetlen kábelen keresztül. Nehéz ezt elképzelni, de ennek ellenére működik és mindenki használt már ilyet, még akkor is, ha nem is tudta, hogy egy 2.1 HDMI kábel van a kezében. Ez az újítás nem olyan rég jött létre és a legtöbbet használt technikává nőtte ki magát. Több változata is létezik, mint például a 1.2, 2.1 számozású is, amihez kompatibilis eszközök csatlakozhatnak.

Ebből is látszik, hogy az évek során számtalan verziót fejlesztettek ki, amelyek között megkülönböztethetünk első- és másodgenerációs verziókat, amelyeket szabványok kereteznek. A 2.1 HDMI kábel jelenleg a legújabban elérhető szabvány, aminek kiváló az átviteli teljesítménye. Nélkülözhetetlen a táblagépek, PC-k, fényképezők és videokamerák működéséhez az audio- vagy videojelek továbbításához. Egy ilyen kábel szinte mindenki otthonában megtalálható és olykor napi szinten használatban van. Gondolhatjuk, hogy nem lesz szükségünk rá, pedig a 2.1 HDMI kábel bármikor jól jön.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük