A hajhullás oka többféle eredetű is lehet

hajhullás oka

Ha gyakran látja úgy, hogy töredezett a haja, tudni kell, hogy nincs egyedül. Ez egy gyakori betegség, ami több mint 80 millió embert érint. Honnan tudhatja, hogy mi a hajhullás oka? A legtöbb ember átlagosan körülbelül 100 hajszálat veszít naponta, és mivel új szálak nőnek az elveszett szálak helyére, a legtöbben nem fogják észrevenni a különbséget.

De ha kevesebb szál nő vissza, vagy ez egyáltalán nem történik meg, és elkezdi észrevenni a szálak visszahúzódását vagy elvékonyodását, akkor a hajhullás okai után kell kutatnia, hiszen ilyenkor már betegség ütötte fel a fejét. A hajhullás nemcsak a megjelenésére van hatással, hanem érzelmi stresszt is okozhat, és befolyásolhatja önbizalmát is.

Van azonban néhány dolog, amivel megállíthatja. Ha fogyaszt elég fehérjét minden nap, az is a hajhullás oka lehet. Különösen, ha vegán vagy vegetáriánus, lehet, hogy növelnie kell az elfogyasztott fehérje mennyiségét, de ha ez sem segít, akkor ki kell próbálni a Varga készítményeket.

Hajhullásra érdemes kipróbálni a vitaminokat

A hajhullás miatt általában nem kell aggódni, de felkavaró lehet. A kezelés hajhullásra segíthet bizonyos típusú problémák esetén. Naponta 50-100 hajszálat veszíthetünk, gyakran anélkül, hogy észrevennénk. Ez általában nem ad aggodalomra okot, de a nagyobb mennyiség nem megfelelő egészségi állapot jele lehet. Ennek bizonyos típusai tartósak, például a férfi és női kopaszság.

Az ilyen típusú hajhullás általában családon belül fordul elő. Az egészségi állapot okozta probléma általában véget ér, amint felépült. Többféle kezelést is kipróbálhat hajhullásra, amik valóban hasznosak lehetnek. Ha nem visz be eleget bizonyos kulcsfontosságú vitaminokból és ásványi anyagokból, fennállhat a probléma kockázata.

Ami a vitaminokat illeti, a több nem jobb, és néha a túl sok káros is lehet. A biotin fontos a szervezetben lévő sejteknek. Alacsony szintje hajhullást, bőrkiütéseket és törékeny körmöket okozhat. Talán már tudja, hogy a D-vitamin fontos a csontoknak. De azt tudta, hogy az alacsony szintje összefügg a hajhullással? Éppen ezért olyan termékeket kell keresni hajhullásra, amik ezeket tartalmazzák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük