Aukciós vásárlás

Személyes Licitálás

Az aukció előtt tárcsaregisztráció történik, melyhez szükséges a licitáló neve, címe, telefonszáma. Ebben az esetben, ha elnyeri a tételt a licitáló, a vételár 20 %-át azonnal tartozik fizetni. Lehetőség van VIP tárcsa regisztrációra is, ebben az esetben 50.000 Ft letétet kell fizetni a recepción, ami később foglalóként felhasználható, vagy ha nem volt sikeres a licit, visszakapja az ügyfél. Sikeres licit esetén ilyenkor csak az ügyfél aláírására van szükség. A vételár kiegyenlítése történhet hitelkártyával is, ez esetben 3 % extra jutalék kerül felszámolásra. A teljes vételárat a vevő három napon belül köteles kiegyenlíteni. Amennyiben ez nem történik meg, az Aukciósház semmisnek tekintheti a vevő ajánlatát és jogában áll a foglalót megtartani.

Telefonos licitálás

Ebben az esetben az ügyfélnek ki kell töltenie egy vételi megbízás nyomtatványt, valamint egy bank- és hitelkártya garancia nyomtatványt - utóbbi a személyesen befizetett letétet helyettesítheti. A szükséges okmányokat faxon vagy személyesen juttatja el az árverezőházhoz az árverést megelőző utolsó munkanapig. Az aukció folyamán néhány perccel a megvásárolni kívánt tétel előtt munkatársunk fogja felhívni az ügyfélt, és közvetítőként működik ameddig a licit tart. Sikertelen licit esetén az ügyfél visszakapja a letétet, sikeres licit esetén beleszámít a vételárba.

Megbízásos licitálás

Amennyiben a vevő nem tud személyesen részt venni az árverésen, a Galéria eljárhat a megbízása alapján. Ilyenkor ki kell tölteni egy vételi megbízás nyomtatványt és egy bank- és hitelkártya garancia nyomtatványt, utóbbi a személyesen befizetett letétet helyettesítheti. A szükséges okmányokat faxon vagy személyesen juttatja el az árverezőházhoz az árverést megelőző utolsó munkanapig. Ezután a Galéria licitál a megbízó nevében a megjelölt összeghatárig. Sikertelen licit esetén az ügyfél visszakapja a letétet, sikeres licit esetén beleszámít a vételárba.

 

Login Form